Lende à la Orange

4
> 60 minuten
kalfs dunne lende
*
braden

Ingrediënten

  • 800 gram, schoongemaakte gevliesde kalfs dunne lende
  • 75 gram boter
  • 2 sinaasappels
  • nootmuskaat
  • 1 glas jus d'orange
  • bieslook
  • peterselie
  • 0,04 liter Grand Marnier
  • 1 bekertje crème fraîche

Bereidingswijze

Het vlees in de jus d'orange leggen en minimaal 4 uur in de koelkast laten marineren. Vervolgens droog deppen met keukenpapier en het vlees kruiden. Daarna rosé braden in ca. 45 à 50 minuten. Het vlees uit de braadboter halen, zouten en minstens 5 minuten met folie afgedekt laten rusten op een voorverwarmde schaal.

De braadboter blussen met de jus d'orange (= marinadesap) en de Grand Marnier. Dit tot de helft inkoken en de crème fraîche, bieslook en peterselie toevoegen. Nu in laten koken tot sausdikte. Op het laatst de uitgesneden sinaasappels (ontveld, ontpit en in partjes gesneden) toevoegen en even doorwarmen. Jus d'orange saus bij het vlees serveren.

Lekker met aardappelkoekjes (van verse aardappelpuree), rijst of pommes duchesse.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.