Kalfsvleesreepjes met kerriesaus

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
bakken

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsvleesreepjes
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder of garam masala
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 appel (goudreinet), geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1 ontvelde vleestomaat, in grove stukken gesneden
  • 1 eetlepel gewelde rozijnen
  • 2 deciliter vleesbouillon
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfsvleesreepjes om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Fruit de ui, appel en knoflook in de overgebleven braadboter zonder te kleuren.

Voeg vervolgens de kerriepoeder, rozijnen en tomaat toe en fruit dit even mee. Voeg de vleesbouillon en room toe en kook het geheel zachtjes tot 2/3 in. Breng de saus met zout en peper op smaak en verwarm het vlees nog even in de saus.

Lekker met witte rijst en gebakken ananas.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.