4
Gevulde appel met gehakt
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
bakken
Ingrediënten
- 250 gram kalfsgehakt
- 4 appels
- 75 gram ontbijtspek
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 4 plakken brie
- 8 plakken truffel (eventueel)
- 2 theelepels truffelolie
- zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Schil en halveer de appels, verwijder klokhuis met een appelboor. Snijd het ontbijtspek in fijne blokjes en bak deze uit tezamen met de fijngesneden sjalotjes. Bak het gehakt rul tezamen met de fijngesneden knoflook en voeg dit bij de uitgebakken spekblokjes. Breng het gehakt op smaak met truffelolie, peper en zout.
Vul de appels met het gehakt en leg er de plakjes truffel op. Leg op de truffel de plakjes brie. Gaar de appel in ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.