Zwezerik in een jasje van Parmezaanse kaas

4
30 - 60 minuten
kalfszwezerik (hart)
*
bakken

Ingrediënten

  • 400 gram kalfszwezerik (hart)
  • 2 deciliter water
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 citroen, in schijven gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Leg de zwezeriken in water met zout zodat het eventuele nog aanwezige bloed eruit kan trekken. Breng schoon water met fijngesneden ui, schijven citroen en zout en peper tegen de kook aan (80-90°C) en gaar hierin de zwezeriken in ca. 20 minuten.

Laat de zwezeriken in het vocht afkoelen en verwijder dan het vet en de vliezen. Klop de eieren los en vermeng deze met de knoflook, Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie. Breng met zout en peper op smaak en laat het beslag 15 minuten rusten. Snijd de zwezeriken in plakken van 1 cm dik, bestrooi ze met zout, peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf.

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag, haal de stukken zwezerik door het ei/kaasbeslag en bak deze als een spiegelei aan beide kanten lichtbruin en krokant.

Lekker met verse rode paprikasaus, broccoli en risotto.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.