Entrecote met groene aspergepunten en krieltjes met ei
Ingrediënten
- 4 stuks, gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
- 2 eetlepels olijfolie
- 800 gram krieltjes
- 4 eieren (medium gekookt)
- 2 bosjes groene asperges
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap ½ limoen
- 15 gram platte peterselie grof gesneden
- Zout naar smaak
- peper uit de molen
Bereidingswijze
De entrecotes insmeren met olijfolie. Op temperatuur laten komen buiten de koelkast ca 20 minuten. De krieltjes in water met zout gaar koken, afgieten en warm houden. De eieren koken, ca 4 minuten in kokend water. Afspoelen onder de koude kraan en pellen. Onderkant van asperges afsnijden. En de asperges mengen met de olijfolie.
Grillpan verwarmen en asperges op matig vuur beetgaar grillen. In een schaal doen, bestrooien met zout & peper en limoensap. De entrecotes om en om in koekenpan op matig vuur bakken ca 3 minuten aan iedere zijde. Op een warm bord laten rusten. Afdekken met plastic folie. De krieltjes halveren en in een ring op een bord plaatsen, licht aandrukken. Hierop het ei leggen en met een vork licht prakken.
Leg de sperges op het bord en hierop de entrecote in 3 mooie stukken gesneden. Bestrooi de eieren met grof gesneden platte peterselie.