Entrecote met verse oregano, citroen en olijfolie

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecote
*
bakken

Ingrediƫnten

  • 4 stuks, gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels verseoreganoblaadjes
  • 2 stuks citroen
  • 100 milliliter kalfsbouillon
  • 50 mililiter olijfolie

Bereidingswijze

Haal de entrecotes uit de koelkast verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. Laat gedurende circa 20 min op kamertemperatuur komen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem tot middelmatige warme temperatuur en voeg 2 eetl olijfolie toe. Bak de entrecotes om en om circa 4 min aan iedere kant. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten op een warm bord, afgedekt met plastic folie.

Zet de pan terug op het vuur, blus af met de kalfsbouillon en het sap van 1 citroen. Kook dit even in tot een stroperige jus, voeg 4 eetl olijfolie en de oreganoblaadjes toe. Schil de citroen met een dunschiller (zetsels), en snij dit in dunne reepjes. Leg de dun gesneden reepjes citroenschil op de kalfsentrecote.

Leg de entrecotes op warme borden en garneer met de citroen en lepel de saus over het vlees.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.