Zwezerik met gebraiseerde raddichio, pinda’s, bramen en basilicum
Ingrediënten
- 800 gram kalfszwezerik (hart)
- 2 stuks raddichio uit Trevise
- olijfolie
- boter
- 40 dikke Chileense krenten
- 30 gram pinda’s
- 2 teentjes knoflook
- fleur de sel
- sarawak peper
Voor de bramenvinaigrette:
- 200 gram bramen
- 2 deciliter frambozenazijn
- 2 deciliter rode wijn
- 2 deciliter bietensap
Voor de basilicumolie:
- 3 bossen basilicum
- 1 deciliter olijfolie
Voor de zoethoutjus:
- 1 deciliter kalfsjus
- 1 theelepel zoethoutpasta
Bereidingswijze
Blancheer de zwezeriken, dep goed droog en verwijder voorzichtig de onrechtmatigheden maar zorg er wel voor dat de zwezerik heel blijft. Blancheer voor de basilicumolie de kruiden en mix volledig glad met de olie. Laat voor de vinaigrette de azijn met de bramen reduceren.
Reduceer in 2 afzonderlijke pannen de rode wijn en het bietensap en voeg de drie samen. Druk door een zeef en meng er wat olijfolie door. Braiseer de schoongemaakte raddichio’s gedurende 8 minuten in de oven met een klontje boter, olijfolie en gehakte knoflook. Voeg op het einde de gewelde krenten toe en kruid met peper en zout. Reduceer de kalfsjus en breng op smaak met de zoethoutpasta.
Kruid de zwezeriken met cardamom, sarawak peper en zout en braad voorzichtig in een sauteuse met boter. Arroseer regelmatig. Dresseer het geheel zoals op de foto.