6
Italiaans gehaktbrood met pesto-mayonaise
30 - 60 minuten
kalfsgehakt
*
ovengebraad
Ingrediënten
- 600 gram kalfsgehakt
- 40 gram pijnboompitten
- 2 beschuiten
- 1 ei
- 3 eetlepels pesto
- 1 dl mayonaise
- 1 dl yoghurt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, al roerende, goudbruin. Maak de beschuiten fijn en meng ze met het gehakt, het ei, 2 eetlepels pesto, een snufje zout en de pijnboompitten.
Vorm van het gehakt een bal. Leg de gehaktbal in een cakeblik van 14 cm en druk het gehakt aan, zodat ook alle hoeken met gehakt zijn gevuld. Bak het gehaktbrood midden in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 - 40 minuten gaar. Laat het afkoelen. Meng de mayonaise met de yoghurt en de rest van de pesto. Snijd het gehaktbrood in dunne plakken. Serveer de saus erbij.