Haas met romige mierikswortelsaus

4
0 - 30 minuten
kalfshaas
*
bakken

Ingrediënten

  • 400 gram, zonder ketting en gevliesd kalfshaas
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 40 gram boter (of margarine)
  • 125 gram roomkaas
  • 2 eetlepels mierikswortel (uit een potje)
  • 1 deciliter kalfsfond (pot)
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C. Dep de haas droog, bestrooi met versgemalen peper. Snijd de tomaatjes in vieren. Verwarm de boter. Bak de haas op een halfhoog vuur rondom mooi bruin. Leg de haas in een ovenschaal. Schuif de schaal in de oven en laat het vlees in 6 minuten mooi rosé garen.

Voeg intussen de roomkaas, de mierikswortel en de fond aan het achtergebleven bakvet toe en breng alles al kloppend met een garde aan de kook. Zo ontstaat een mooi gebonden saus. Roer de tomaatjes door de saus en warm ze kort mee. Neem intussen het vlees uit de oven, bestrooi het met peper en zout naar smaak en laat het 5 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten. Serveer de haas met de saus. Lekker met tagliatelle en broccoli.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.