Burger met baba ganoush en teriyakicrème

4
30 - 60 minuten
kalfs platte bil
***
bakken
Culinaire Saisonnier

Ingrediënten

  • 400 g kalfs platte bil
  • 300 g gezouten spek uit Laguiole
  • 10 g gebrand sesamzaad
  • 200 g uien
  • 50 g rode sla
  • 250 g Salers kaas

Voor de baba ganoush

  • 4 aubergines
  • 4 geblancheerde knoflookteentjes
  • 100 g olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl tahini

voor de teriyakicrème

  • 2 dl sojasaus met tamarinde
  • 3 dl mirin azijn
  • 2 dl sake
  • 50 g suiker

Voor het brood

  • 600 g bloem
  • 320 g water
  • 60 g boter
  • 12 g suiker
  • 13 g verse gist
  • 12 g zout
  • wit en zwart gebrande sesamzaad
  • 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze

Haal het vlees en het spek door de vleesmolen, kruid met peper en zout en vorm er hamburgers van. Pak in met plastic folie en houd apart in de koeling. Snijd voor de baba ganoush de aubergines in plakjes, kruid met de rest van de ingrediënten, rooster in de oven en houd apart.

Meng de ingrediënten voor de crème, laat reduceren tot een siroop en bewaar op kamertemperatuur. Bereid voor het brood een deeg van de genoemde ingrediënten, behalve het sesamzaad en het losgeklopte ei. Laat tot anderhalf uur rijzen, sla plat, vorm er bolletjes van en laat onder een vochtige doek opnieuw rijzen. Smeer in met losgeklopt ei, bestrooi met sesamzaad en bak gedurende ongeveer 22 minuten in de oven van 180ºC.

Snijd de ui in ringen en droog in de oven op lage temperatuur. Pliceer de tomaten en snijd in dunne plakken. Was de sla en maak aan met olijfolie. Snijd het brood in de lengte doormidden en grill lichtjes. Bak de burgers mooi goudbruin, dek af met een plakje kaas en laat smelten onder de grill of Salamander. Bouw de burger verder op met de verschillende onderdelen zoals op de foto.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.