4
Kalfstong met tapioca en chips van brood en balsamico
0 - 30 minuten
kalfstong
***
koken
Culinaire Saisonnier
Ingrediënten
- 2 stuks kalfstong
- kalfsjus
- eetbare bloemen
Voor de chips:
- 200 g witbrood
- 200 g water
- 200 g balsamico azijn
- 1/2 tl citroenzuur
Voor de tapioca:
- 200 g fijne tapioca
- 1 l kalfsfond
- 1 el mascarpone
- 100 g room
Bereidingswijze
Kook de gespoelde kalfstongen in gezouten water tot ze volledig gaar zijn. Laat afkoelen in het vocht, snijd in blokjes en glaceer net voor het doorgeven in wat kalfsjus. Mix de ingrediënten voor de chips tot een homogene massa, strijk dun uit op een siliconen matje en laat volledig drogen in de oven van 120ºC. Laat afkoelen en breek in stukjes.
Kook de tapioca gaar in de gekruide kalfsfond, voeg de mascarpone en de room toe en breng eventueel op smaak. Dresseer met de kalfstong op het bord en nappeer met kalfsjus. Leg er overal stukjes chips tussen en werk af met de bloemen en de scheutjes.