Albondigas met gehakte amandelen en zwarte olijven in truffelsaus

4
30 - 60 minuten
kalfsgehakt
*
bakken

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 2 beschuiten verkruimeld
  • 25 gram amandelen fijn gedraaid in blender
  • 8 gram basilicum vers en grof gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • 30 gram sjalot gesnipperd
  • 1 deciliter witte wijn
  • 2 deciliter kalfsfond
  • 75 gram room
  • 25 gram gemalen amandelen
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen
  • 2 eetlepels truffelolie
  • 4 gehakte zwarte olijven

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de overige ingrediënten behalve de olijfolie en maak kleine balletjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin, in matig hete pan. Fruit de knoflook/sjalot in olijfolie op matig vuur. Blus af met witte wijn, voeg kalfsfond toe en breng aan de kook.

Voeg room en gemalen amandelene toe, breng op smaak met zout en peper. Doe de balletjes in de saus en laat op laag vuur 15 minuten pruttelen. Voeg vlak voor opdienen 1 a 2 lepels goede truffelolie toe. Bestrooi met de gehakte olijven.

In grote diepe schaal serveren of kleine kommetjes, met knapperig ciabatta brood en romeinse sla met geschaafde parmesan en limoenolie.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.