Haas met harissa, basilicumgnocchi en wilde bloemen
Ingrediƫnten
- 500 gram, zonder ketting en gevliesd kalfshaas
- grof zeezout
- 1500 g Agria aardappelen
- 250 g bloem
- 2 eidooiers
- 1 bos basilicum
- 1 dl olijfolie
- bloemen van Oost-Indische kers
- mizuna
- vlierbloesem
Voor de harissa
- 3 bossen munt
- 3 st rode piment
- 10 g venkelzaad
- 50 g piquillos
Bereidingswijze
Was en borstel de aardappelen goed schoon en dep droog. Leg ze in een ovenschaal op een bodem van grof zeezout en gaar 1 uur in de matig warme oven. Laat iets afkoelen, pel de aardappels en meng het kruim met de bloem, de eidooiers en de fijngehakte basilicum. Kruid met peper en zout en vorm er kleine balletjes van.
Rol verder tot mooie gnocchi met behulp van een vork. Pocheer de gnocchi in gezouten water dat tegen het kookpunt is en haal ze eruit wanneer ze komen drijven. Wentel de gnocchi net voor het serveren lekker door warme olijfolie, zodat ze goed warm worden. Bind de haas op, kruid met peper en zout en braad rondom aan in olijfolie. Bak nog 4 minuten in de oven en laat vervolgens op een warme plek rusten.
Snijd net voor het doorgeven in mooie tranches. Mix de ingrediƫnten voor de harissa in de blender en schep een flinke lepel op de haas. Schep er de gnocchi omheen en garneer met de diverse bloemen.