Gebakken kalfszwezerik met knoflookpuree en geprakte aardappelen

4
> 60 minuten
kalfszwezerik (hart)
***
bakken
Culinaire Saisonnier

Ingrediënten

  • 2 porties à 200 g kalfszwezerik (hart)
  • 100 g gepelde knoflook
  • 100 g room
  • 50 g boter
  • 500 g Agria aardappelen
  • olijfolie
  • 2 vellen brickdeeg
  • 30 g nootmuskaat

Bereidingswijze

Was en borstel de aardappelen goed schoon en dep droog. Leg ze in een ovenschaal op een bodem van grof zeezout en gaar 1 uur in de oven van 180°C. Pel de aardappels, voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper. Prak fijn met een vork.

Spoel de zwezerik grondig in ijskoud water en blancheer 3 minuten net onder het kookpunt. Pel de zwezerik en zet 6 uur onder druk weg in de koeling. Bak net voor het doorgeven mooi krokant en goudbruin in olijfolie en snijd in de lengte doormidden. Blancheer de knoflookteentjes driemaal in telkens vers water, kook ze vervolgens 20 minuten in de room en mix glad.

Snijd het brickdeeg rond uit, smeer in met olijfolie en bestrooi met geraspte nootmuskaat. Leg de vellen op elkaar en bak tussen 2 bakplaten 8 minuten in de oven van 180°C.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.