Wiener Schnitzel

4
30 - 60 minuten
kalfsschnitzels
*
bakken

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzels
  • 2 - 3 eieren
  • ca 50 g bloem
  • ca 200 g paneermeel
  • ca 300 g boter en olie
  • 1 citroen
  • 4 ansjovissen
  • kappertjes
  • vossenbessen
  • 2 takjes peterselie
  • peper uit de molen

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Bedek de schnitzels met vershoudfolie en sla ze plat. Gebruik hiervoor een pan of een vleeshamer. Kluts de eieren en meng peper en zout naar smaak door het paneermeel. Neem 3 borden met daarop respectievelijk meel, ei en paneermeel.

Haal de schnitzels vervolgens één voor één aan beide zijden eerst door het meel, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Bak daarna de schnitzels aan beide zijden in de hete boter en olie tot ze goudbruin zijn. Dep de schnitzels met keukenpapier.

Spoel de citroen met heet water af en snij in kwarten. Spoel de peterselie koud af, schud het droog en rits de blaadjes. Serveer de schnitzels met citroen, een opgerolde ansjovis, kappertjes, peterselie en vossebessen.

Tip: Wie niet van ansjovis of kappertjes houdt, kan deze gewoon weglaten.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.