Kotelet met cantharellen, rijst en kokossaus

4
0 - 30 minuten
kalfskotelet
*
bakken
780

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfskotelet
  • 1 el spijsolie
  • 1 el boter
  • Zout
  • Peper
  • 250 g rijst (gemengd basmatirijst en wilde rijst)
  • 300 g verse cantharellen
  • 2 sjalotjes
  • 1 el spijsolie
  • 1 el boter
  • Kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 el gehakte koriander

Voedingswaarden

65
42
46

Bereidingswijze

Kook de rijstmix volgens de aanwijzingen op het pak. Houd de rijst daarna warm. Verwarm de oven voor op 160˚C (boven- en onderwarmte).

Dep de koteletten droog met keukenpapier. Verhit de olie en de boter in een grote pan op hoog vuur en schroei de koteletten aan beide kanten goed dicht. Doe er dan zout en peper op. Haal ze uit de pan en leg ze op een bakplaat in een op stand 2 voorverwarmde oven. Laat ze 10 minuten doorgaren op de onderste bakplaatpositie.

Maak de cantharellen goed schoon en halveer de grotere exemplaren. Sjalotjes afpellen en snipperen. Verhit de olie en de boter in een pan op hoge temperatuur en bak de cantharellen kort aan terwijl u regelmatig roert. Voeg de sjalotjes toe, bak ze licht aan en voeg zout en peper toe. Voeg dan kerriepoeder toe naar smaak.

Blus af met de kokosmelk en bouillon en laat het geheel nog 5 minuten sudderen tot de saus begint in te dikken. Roer de koriander er doorheen. Maak de borden op met de koteletten, rijst en cantharellen in kokossaus.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.