Aromatisch gebraad van dunne lende met gesmoorde pompoen

4
> 60 minuten
dunne lende
*
ovengebraad
706

Bereidingswijze

  1. 1. De oven op 180°C boven- en onderwarmte voorverwarmen (circulatielucht niet aanbevolen).

  2. De dunne lende met de helft van de tijmblaadjes bestrooien.

  3. 2. De zonnebloemolie in een braadpan verwarmen en groenten met tomatenpuree daarin bij hoge hitte ongeveer 3 minuten aanbraden.

  4. Met de kalfsbouillon afblussen, het gebraad erin leggen en alles in de oven ongeveer 35 minuten garen (kerntemperatuur moet ca. 58°C voor medium en 65-70°C voor well done bedragen).

  5. Ondertussen het vlees steeds opnieuw met wat bouillon uit de braadpan bedruipen.

  6. 3. Pompoen en knoflook in de hete olijfolie bij matige hitte ongeveer 2 minuten lichtjes bruineren.

  7. Zout en peper toevoegen, en het deksel erop leggen. Bij lage warmte ongeveer 15 minuten gaar smoren, af en toe omroeren.

  8. 4. Haal het gebraad uit de braadpan en wikkel het in folie. Gebraadbouillon door een zeef in een pan gieten, de saus onafgedekt bij een hoge hitte ongeveer 5 minuten inkoken, daarna met de ijskoude boter binden.

  9. Vlees met groenten en saus op de borden opdienen en bijvoorbeeld serviettenknödel bij serveren.

Ingrediënten:

  • 1 kg (gebraad van) dunne lende
  • 2 el tijmblaadjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui in blokjes
  • 3 peterseliewortels, in blokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 ml kalfsbouillon
  • 800 g pompoenvruchtvlees, in blokjes (bijv. hok-kaido)
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 el aromatische olijfolie
  • 100 g ijskoude boter in schilfers
  • Zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

14
45
61
  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.