Dubbel ribstuk met gebakken inktvis en broccoli

4
> 60 minuten
kalfsribstuk
***
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Kleur het ribstuk met de aromaten in de roomboter en arroseer regelmatig. Neem uit de pan zodra de juiste cuisson is bereikt en laat even lang rusten als de gaartijd. Bind de inktvisinkt met het maïszetmeel, smeer dun uit op een siliconen matje en laat drogen in de matig warme oven.

Kook voor de puree de broccoli met de aardappel gaar, draai tot een gladde puree en voeg de room toe. Breng op smaak met satékruiden en houd warm. Was de inktvis, maak schoon, snijd lichtjes in, bak krokant op de plancha en breng op smaak met de satékruiden. Dresseer het ribstuk met de verschillende garnituren op een schaal, trancheer aan tafel en serveer er de verschillende onderdelen bij.

Ingrediënten

  • 2 stuks à 800 gram dubbel kalfsribstuk
  • aromaten
  • 200 gram inktvis
  • 1 eetlepel inktvisinkt
  • maïszetmeel
  • 4 mooie plakjes Tiroler spek
  • satékruiden
  • roomboter
  • Voor de broccolipuree:
  • 1 broccoli
  • 1 ratte aardappel
  • 5 deciliter gereduceerde room

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.