Entrecote met garam masala en kokos

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecote
*
bakken

Bereidingswijze

Neem de entrecotes een half uur vooraf uit de koelkast. Bestrooi ze rondom met versgemalen peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de entrecotes om en om,mooi bruin en nog rosé van binnen.

Neem de entrecotes uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm. Fruit de knoflook, ui, masala en citroengras in de overgebleven braadboter zonder te kleuren. Voeg kokosmelk toe, laat alles 10 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met zout en rode Spaanse peper.

Lekker met basmati rijst en roergebakken paksoi.

Ingrediënten

  • 4 stuks, gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel garam masala (Indiase kerrie)
  • 1 theelepel gemalen citroengras (sereh)
  • 1/4 rode Spaanse peper, in reepjes
  • 2 deciliter dunne kokosmelk
  • zout en peper uit de molen
  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.