Entrecote met groene asperge risotto

4
30 - 60 minuten
entrecotes
*
bakken
687

Bereidingswijze

Haal de entrecotes een half uur voor de bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Bestrijk de entrecotes aan beide zijde met Dijon-mosterd en laat 30 minuten rusten.

Bak in olijfolie de ui en knoflook aan. Voeg risotto-rijst toe en bak kort, al roerend, mee. Voeg een kwart van de groentebouillon toe, roer en laat het in een afgedekte pan zachtjes koken tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Roer het tweede, derde en vierde kwart van de groentebouillon op dezelfde manier door de risotto-rijst. Zorg ervoor dat de rijst niet verbrandt.

Was en droog de asperges. Snijd de onderkant van de asperges en snijd in stukken. Blancheer de asperges kortstondig in kokend gezouten water en koel af in ijswater. Bak de kalfsentrecotes in olie op matig vuur gedurende ongeveer vier minuten aan beide zijden. Haal het uit de pan en wikkel in aluminium folie en laat 5 minuten rusten.

Voeg tenslotte de witte wijn, boter, Parmezaan en geblancheerde asperges toe aan de risotto. Breng op smaak met zout en peper en laat de risotto nog een paar minuten staan, van het vuur af. Was en droog de basilicumblaadjes en snijd ze in dunne reepjes.

Breng net voor het serveren de entrecotes naar wens op smaak met peper en zout. Leg de entrecotes op de borden, verdeel de risotto, bestrooi het met de basilicumreepjes en serveer direct.

Ingrediënten:

  • 4 stuks entrecotes
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Voor de asperge risotto:

  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 g risotto-rijst
  • 1 l groentebouillon
  • 50 ml droge witte wijn
  • 50 g boter
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bosje groene asperges
  • 5 basilicumbladeren
  • Zout
  • Peper van de molen

Voedingswaarden

52
32
45
  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.