Entrecote met rode wijnsaus

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecote
*
bakken

Bereidingswijze

Haal de entrecote een half uur voor bereiding uit de koelkast. Schil de aardappelen en maak de knolselderij schoon. Snijd alles in gelijke stukken en kook deze gaar. Schil de bospeen, maar laat er een beetje groen aan zitten. Blancheer de bospenen in een pan met kokend water en zeezout. Haal ze eruit als ze beetgaar zijn en schrik ze af in een bak met ijswater. Maak met de mixer een mooie gladde puree van de aardappelen en knolselderij zodra ze gaar zijn. Voeg de melk, room en boter toe om een smeuïge mix te krijgen.

Bak het vlees in een pan mooi bruin. Leg het vlees daarna in een ovenschaal en gaar het 8 tot 10 minuten in de oven op 180˚C. Laat het vlees daarna even rusten. Blus het braadvocht af met de rode wijn. Laat dit tot 1/3 inkoken. Voeg de roomboter toe en monteer het geheel af met een staafmixer. Maak de bospeen in een pan met boter en suiker warm.

Ingrediënten

  • boter
  • melk
  • room
  • 1 bosje bospeen
  • 1 knolselderij
  • 5 deciliter rode wijn
  • 500 gram aardappelen
  • 4 stuks, gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.