Entrecotes met krieltjes, witte asperges en rucola-roomkaassaus

4
30 - 60 minuten
kalfsentrecote
*
bakken
520

Bereidingswijze

Dep de entrecotes met keukenpapier droog, breng ze op smaak met zout en peper en haal ze door het meel. Schil de asperges van boven naar onder en snij de houtachtige uiteinden eraf. Was de aardappelen en schrob ze grondig schoon.

Was voor de saus de rucola, schud die droog, ris de blaadjes af en hak ze grof. Pel de ui en hak fijn. Breng ruim water aan de kook met citroensap, zout en suiker voor de asperges. Doe de asperges erbij en kook ze in ca. 15 minuten gaar (hangt af van de dikte van de asperges). Laat in een tweede pan de aardappels in water met zout in ca. 15 minuten gaar koken.

Verhit voor de saus de olie in een pan en bak de ui daarin glazig. Voeg 200 ml aspergekookvocht toe en breng aan de kook. Roer de roomkaas erdoor en laat nog even koken. Voeg de rucola en smetana toe, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en pureer. Houd warm. Verhit de boter in een pan en bak de entrecotes aan beide kanten ongeveer 2 - 3 minuten. Neem de asperges met een schuimspaan uit het water, giet de aardappels af en laat ze uitdampen. Serveer de entrecotes met krieltjes, asperges en rucola-roomkaas-saus.

Tip: Gebruik in plaats van rucola ook eens daslook.

Ingrediënten

  • 4 stuks à 125 gram kalfsentrecote
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • Meel om door te halen
  • 1 el boter om te bakken
  • 1 kg witte asperges (gemiddeld dik)
  • Sap van ½ citroen
  • 1 theelepel zout
  • 1 tl suiker
  • 800 g nieuwe aardappels (krieltjes)

Voor de saus

  • 1 klein bosje rucola
  • 1 kleine ui
  • 1 el spijsolie
  • 80 g roomkaas
  • 1 tot 2 el smetana (soort dikke crème fraîche)
  • 1 snufje vers geraspte nootmuskaat

Voedingswaarden

47
19
43
  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.