Fondue met kalfsvlees

4
30 - 60 minuten
kalfsoesters, kalfsschnitzels, kalfsworstjes
*
bakken

Bereidingswijze

Vul de fonduepan voor 1/3 met de olie. De olie moet 180°C zijn. Meten met een kernthermometer of test de temperatuur met een stukje brood. Brood moet binnen 15 seconden bruin zijn. Indien de fonduepan gevuld wordt met runderbouillon dan moet de bouillon zachtjes koken.

Snijd de kalfsoesters, kalfsschnitzels en kalfsworstjes in kleine stukken. Maak de paprika’s schoon en snijd in parten. Was de courgette en snijd plakjes. Maak de champignons schoon. Meng de curry madras door de mayonaise. Meng de tomaten, peterselie, rode ui, knoflook door elkaar en breng op smaak met limoensap, peper en zout.

Zet de stukjes vlees, de paprika, courgette en champignons op tafel. Serveer er de mayonaise en tomatensalsa bij. Bereid het kalfsvlees en de groenten in de olie of bouillon tot het gewenste gaartepunt. De ingrediënten kunnen naar smaak aangepast worden.

Lekker met stokbrood.

Ingrediƫnten:

  • Plantaardige olie (zonnebloem of pinda) of runderbouillon
  • 2 stuks kalfsoesters
  • 2 stuks kalfsschnitzels
  • 2 stuks kalfsworstjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 bakje kleine champignons
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels curry madras
  • 400 gram tomaat in blokjes
  • 1/2 bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kleine limoen
  • Peper en zout
  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.