Oesters met verse vijgen

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Neem de oesters een half uur vooraf uit de koelkast. Bestrooi ze rondom met versgemalen peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de oesters om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem ze uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm.

Voeg boter aan de resterende olijfolie toe en bak hierin de stukken verse vijg. Neem de vijgen uit de pan en leg deze op de oesters. Doe het sinaasappelsap, de balsamicoazijn, rietsuiker en de sinaasappelrasp in de pan en kook het zachtjes in zodat het iets dikker wordt en breng met peper op smaak.

Lekker met aardappelpuree en een mengsel van in boter gestoofde broccoli en bleekselderij.

Ingrediënten

  • 8 stuks kalfsoester
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 4 verse vijgen, in vieren gesneden
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • sap van 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.