Zwezerik met pasta en champignons

4
0 - 30 minuten
kalfszwezerik (hart)
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bestel de zwezerik enkele dagen van te voren bij uw slager. Kook de zwezerik ca. 6 minuten in water met zout en laat het onder druk (tussen twee borden met een gewichtje erop) afkoelen in de koelkast.

Verwijder met een kleine mesje de velletjes en andere ongeregeldheden. Snijd plakjes van de zwezerik en bak deze krokant in 2 eetlepels boter. Kook de pasta beetgaar in water met wat zout. Pel en snipper de ui.

Snijd de champignons in partjes en bak deze samen met de ui in de rest van de boter gaar. Vermeng de pasta met de champignonpartjes, crème fraîche en de kaas en breng op smaak met peper en zout.

Lepel de pasta op de warme borden en leg de krokant gebakken plakjes zwezerik erop. Bestrooi het gerecht met het peterselie.

Ingrediënten

  • 600 gram kalfszwezerik (hart)
  • 300 gram pasta
  • 200 gram champignons
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 ui
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 80 gram verse Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.