Halsbroodje met stampotje van knolselderij en chorizo

4
30 - 60 minuten
kalfshalsbroodje
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de knolselderij en de aardappels in grove stukken. Breng de kalfsbouillon aan de kook en laat hierin het halsbroodje zachtjes garen. Voeg na een uur de aardappels en de knolselderij toe en kook het geheel zachtjes gaar. Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en fruit hierin de ui zonder te kleuren, voeg de chorizo toe en bak dit zachtjes uit.

Neem het halsbroodje uit de kalfsbouillon en houd deze warm. Kook de overgebleven kalfsbouillon tot 2 deciliter in en breng met zout en peper op smaak. Pureer de stukken aardappel en knolselderij. Vermeng dit met fijngehakt selderijgroen, olijfolie met chorizo, crème fraîche en boter en breng met zout en peper op smaak. Snijd het halsbroodje met een scherp mes in plakken van 1 cm dik. Leg deze op de puree van aardappel en knolselderij en serveer de ingekookte kalfsjus apart.

Lekker met een glas goed bier.

Ingrediënten

  • 800 gram kalfshalsbroodje
  • 300 gram knolselderij, geschild
  • 300 gram aardappels, geschild
  • 1 liter kalfsbouillon
  • 1 eetlepel selderijgroen, fijngehakt
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 100 gram chorizo, in reepjes gesneden
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.