Kotelet, Japans gemarineerd met ananas

4
0 - 30 minuten
kalfskotelet
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Vermeng de maïsolie met de sake, lenteui, gember, kaneel en de steranijs. Marineer de koteletten 4 uur in dit mengsel. Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de koteletten en de schijven ananas rondom met olijfolie en gril alles om en om mooi bruin en nog iets rosé van binnen (bestrijk tijdens het grillen regelmatig met marinade).

Neem de koteletten en ananas van de grill, bestrooi de koteletten met zout en versgemalen peper. Leg op elke kotelet een schijf ananas en besprenkel het geheel met lauwwarme marinade.

Lekker met kleefrijst en een frisse groene salade.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfskotelet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels maïsolie
  • 4 eetlepels sake
  • 1 lenteui, in stukken van 0,5 cm gesneden
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2 stukjes steranijs, gekneusd
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 4 schijven ananas van 1,5 cm
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.