Gemarineerde rib steak met knoflookbrood en meloen-feta salade

4
> 60 minuten
rib steaks
*
957
undefined
47
undefined
63
undefined
53
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bereid de grill voor en laat de steaks op kamertemperatuur komen. In de tussentijd de watermeloenpulp in blokjes snijden. Doe het in een kom met alle andere salade-ingrediënten en schep het voorzichtig om.

Meng voor het knoflookbrood de knoflook, peterselie en boter en breng het op smaak met zout en peper. Snijd het stokbrood diagonaal in plakjes van ongeveer 2 cm dikte en smeer de knoflookboter op één zijde van elk plakje.

Rooster de steaks op directe warmte gedurende ongeveer 5 minuten aan elke kant en draai ze halverwege een kwartslag om een mooi grillpatroon te creëren. Laat de steaks aan het einde van de grilltijd op de rand van de grill op 65°C kerntemperatuur sudderen.

Zodra de steaks op de grill liggen, smeer je de sneetjes brood op de rand van de grill met de boterachtige kant naar boven en braad je ze tot ze knapperig zijn. Serveer alles samen met de watermeloenen salade.

Tip:

Buiten het grilltijdstip kunt u ook de steaks in een pan en de knoflookbaguette in de oven op 180°C bereiden.

Ingrediënten:

  • 4 gemarineerde (200 g per stuk), rib steaks

Voor de salade:

  • 700 g watermeloen (zuivere vruchtenpulp)
  • 200 g feta in blokjes gesneden
  • 1 bos dragon, in stroken
  • 2 onbehandelde limoenen, geperst
  • 1 groene chilipeper, in ringen
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor het knoflook stokbrood:

  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 stelen platte peterselie, gehakt
  • 150 g zachte boter
  • zout & peper
  • 1 stokbrood (ca. 250 g)

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.