Gegrilde lever met appel

4
0 - 30 minuten
kalfslever
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de gril (pan) voor, bestrijk de lever rondom met olijfolie en gril om en om mooi bruin, krokant en nèt gaar van binnen. Neem de lever van de gril, bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Snijd elke appel in 10 segmenten en verwijder het klokhuis.

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de appelparten mooi bruin en verdeel ze over de plakken lever. Giet de portwijn in de overgebleven braad-boter, voeg de rozijnen toe, kook het geheel tot de helft in en schep het over de appelpartjes.

Lekker met rode kool en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 4 plakken a 150 gr kalfslever
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 appels (goudreinet), geschild
  • 1 eetlepel gewelde rozijnen
  • 1 glas portwijn
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.