Stoofpot met kokos en Spaanse peper

4
> 60 minuten
kalfspoulet
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een braadpan, kleur de poulet hierin goudbruin. Voeg ui, knoflook en Spaanse peper toe. Fruit dit even zonder te kleuren en breng met zout en peper op smaak. Voeg de tomaat, kokosmelk en baby-kokosnoot toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1 uur zachtjes gaar.

Serveer de gestoofde poulet met het stoofvocht. Lekker met noedels en roergebakken paksoi.

Ingrediënten

  • 800 gram kalfspoulet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, in reepjes van 4 cm gesneden
  • 1 teentje knoflook, in de schil
  • 1/2 rode Spaanse peper, in dunne ringen
  • 1 deciliter kokosmelk
  • 1 vleestomaat, gepeld en fijngesneden
  • 3 eetlepels baby-kokosnoot, blik, grof gesneden
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.