Achtermuis in rode wijn

4
> 60 minuten
kalfsachtermuis
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Leg de muis in een zuurbestendige schaal. Vermeng de rode wijn met de knoflook, ui, winterwortel, bleekselderij en de kruiden. Giet dit over het vlees en laat het geheel 24 uur afgedekt in de koelkast marineren. Neem het vlees uit de marinade, dep het droog met keukenpapier en zeef de marinade. Verwarm de boter in een braadpan, kleur hierin de muis rondom en bestrooi het met zout. Voeg de marinade toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 2 uur zachtjes gaar.

Neem de muis uit de pan en snijd deze met een scherp, niet gekarteld mes in plakken van 1 cm dik. Kook de saus zachtjes tot de helft in, klop de klontjes koude boter één voor één met een garde door de saus, giet het door een zeef en breng met zout en peper op smaak.

Lekker met gesmoorde sjalotten en puree van aardappel en rucola.

Ingrediënten

  • 800 gram, gevliesde kalfsachtermuis
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1/2 winterwortel, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 zwarte peperkorrels, gekneusd
  • 4 deciliter rode wijn
  • 100 gram koude boter, in blokjes
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.