Hersenen in rode wijn gepocheerd, op kruidensla

4
> 60 minuten
kalfshersenen
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Leg de hersenen in water met zout zodat het eventuele nog aanwezige bloed eruit kan trekken. Breng schoon water met de rode wijn, fijngesneden ui, schijven citroen en zout en peper tegen de kook aan (80-90°C) en gaar hierin de hersenen in ca. 20 minuten. Laat de hersenen in het vocht afkoelen.

Vermeng de olijfolie met citroensap, knoflook en mosterd en breng deze marinade met zout en peper op smaak. Snijd de hersenen in plakken van 1 cm dik en leg ze 4 uur in de marinade. Was de sla en de groene kruiden, laat alles goed uitlekken, breng op smaak met wat marinade en verdeel dit over 4 borden. Bedek het met de plakken hersenen en schep wat marinade rondom.

Lekker met versgebakken ciabatta, besprenkeld met olijfolie, zeezout en grof gemalen peper.

Ingrediënten

  • 300 gram kalfshersenen
  • 2 deciliter water
  • 2 deciliter rode wijn
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 citroen, in schijven gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel Dyon mosterd
  • 1 bosje rucola
  • 1 bosje bieslook
  • 4 takjes dragon
  • 4 toefjes krulsla
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.