Inspiratie uit Japan - Lever met een verschil: lever met zeewier en mango

4
30 - 60 minuten
-
*
384
undefined
20
undefined
18
undefined
35
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwijder de resterende huid of pezen uit de lever. Snijd de lever in gelijke stukken.

Was de Wakame algen koud en laat ze uitlekken. Roer het limoensap en de suiker tot de suiker is opgelost. Roer de sesamolie erdoor en meng alles met de algen. Rooster de sesamzaadjes in een gecoate pan tot ze goudbruin zijn, laat ze afkoelen en meng ze met de zeewiersalade. Schil en halveer de mango en snijd deze in gelijkmatig dikke plakken. Arrang de mangoplakken op grote borden in waaiervorm. Leg de Wakame-salade erop.

Draai de lever om in bloem. Klop het overtollige meel af. Verhit olie in een grote pan, voeg boter toe en bak de plakjes kalfslever aan beide zijden bruin in schuimende boter. Zorg ervoor dat de lever niet te gaar wordt. Breng de kalfslever op smaak en schik op de voorbereide borden. Bestrooi het gerecht met chilivlokken en serveer di

Ingrediënten:

  • 600 g kalfslever in plakjes
  • 2 eetlepels meel
  • plantaardige olie
  • 1 eetlepel boter
  • 200 g Wakame algen
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sesam
  • 1 rijpe mango
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Zout
  • Peper van de molen

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.