Blinde vink, met bruine linzen en spek

4
0 - 30 minuten
kalfs blinde vink
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de blinde vinken rondom goudbruin. Neem de blinde vinken uit de pan en houd ze warm. Fruit in de resterende olie het ontbijtspek, de wortel, ui, knoflook en tijm zonder te kleuren.

Voeg de tomaten, gare linzen en het laurierblad toe, giet er de witte wijn op en breng alles met zout en peper op smaak. Leg de blinde vinken op het linzenmengsel en stoof het geheel onder gesloten deksel nog 15 minuten zachtjes verder gaar.

Lekker met couscous en gebakken courgette.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfs blinde vink
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram, bruine linzen, gekookt in water of vleesbouillon
  • 100 gram ontbijtspek, in blokjes van 3 millimeter gesneden
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 worteltjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 vleestomaat, gepeld en fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 glas droge witte wijn
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.