Recepten zoeken

Kalfs dunne lende met pepersaus

Ingrediënten

  • 1 kilogram (in één stuk) kalfs dunne lende
  • 600 gram broccoliroosjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks sjalotten fijngehakt
  • 600 ml kalfsbouillon
  • 3 stuks laurierblaadjes
  • 2 eetlepels fijngestampte gekleurde peper
  • 150 ml room

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfs dunne lende
*
412
undefined
4
undefined
24
undefined
45
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal de dunne lende tijdig uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen. Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten bijtgaar. Giet af, blussen en meng met 2 eetlepels olijfolie.

Zweet de sjalotten in de resterende olijfolie, voeg de kalfsbouillon toe en roer de laurierblaadjes erdoor. Kook de saus in, verwijder de laurierblaadjes, pureer de saus, spatel de room er door en voeg de peper toe en houd warm.

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het vlees in een braadschaal en zet de thermometer in het dikste gedeelte van het kalfsvlees. Grill ongeveer 45 minuten tot de kerntemperatuur 59°C is. In de laatste 12 minuten, leg de broccoli onder de grill en draai de broccoli na 6 minuten om. Laat het kalfsvlees op een warm bord afgedekt rusten. Snijd het kalfsvlees met een scherp niet gekarteld mes op de draad in plakjes en serveer met broccoli en saus.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.