Recepten zoeken

Kalfsachtermuis met prinsessenboontjes

Ingrediënten

  • 600 gram achtermuis
  • 1 stuks ui (gesnipperd)
  • 2 stuks tomaten (in stukjes gesneden)
  • 450 ml kalfsbouillon
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 500 gram prinsessen- of sperziebonen (geblancheerd)
  • 2 stuks sjalotten (fijngehakt)
  • 1 eetlepel rijstolie
  • peper en zout

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
-
*
326
undefined
7
undefined
13
undefined
45
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal het vlees voor bereiding uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen. Bak het in 8 minuten in wat rijstolie om en om bruin van buiten. Voeg de ui, tomaten en wortel toe en bak 5 minuten en roer de tomatenpuree er vervolgens door. Voeg de kalfsbouillon toe en stoof met het deksel op een laag vuur gedurende ongeveer 45 minuten. Draai het halverwege een keer.

Prik in het dikste deel van het vlees een vleesthermometer. Haal het kalfsvlees bij een temperatuur van iets minder 59 °C uit de pan en leg het afgedekt op een warm bord. Roer de vleesbouillon tot een gladde massa en voeg de crème fraîche toe, breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout.

Fruit de sjalotten in een pan in wat hete olie, voeg dan de bonen en wat peper en zout naar smaak toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten bakken. Snijd de kalfsachtermuis met een scherp niet gekarteld mes op de draad in plakjes. Serveer het met de boontjes. Lekker met rösti.

Tip: U kunt ook de kalfsachtermuis ook in de oven bereiden. Bak het vlees en de gesmoorde groenten in een braadpan. Voeg de kalfsbouillon toe in de braadpan en plaatst de pan in de voorverwarmde oven en bakt u deze ongeveer 45 minuten op 180°C. Controleer de temperatuur met een vleesthermometer.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.