Borst gevuld met appelgehakt

6
> 60 minuten
kalfsborst, kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit het sjalotje met 10 gram boter. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Kneed het gehakt, het sjalotje, de appel, het broodkruim en het ei met zout en versgemalen peper door elkaar. Snijd de borst in en vul deze met het gehakt-mengsel. Steek de borst dicht met cocktailprikkers. Dep het vlees droog en bestrooi het met peper.

Verwarm de overige boter in een braadslede en schroei de borst in ongeveer 5 minuten rondom dicht. Braad de borst ongeveer 70 minuten in de oven, bedruip het tussendoor met het braadvocht. Laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten. Kook het overige braadvet met de fond in, zeef de jus en breng deze verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveer de borst in plakken met de jus.

Ingrediënten

  • 750 gram kalfsborst
  • 1 sjalotje (fijngesnipperd)
  • 60 gram boter (of margarine)
  • 1 kleine appel
  • 200 gram kalfsgehakt
  • 15 gram broodkruim (vers)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 pot kalfsfond
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.