Recepten zoeken

Kalfsbraadworstje met salade en pofaardappel

Ingrediënten

  • 3 stuks kalfsbraadworsten
  • 3 grote pofaardappels
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout naar smaak
  • aluminiumfolie

Salade:

  • 300 gram gemengde salade
  • 1 rode ui
  • 1 handje vol eetbare bloemen
  • Alternatief bloemen: 2 eetlepels gemengde olijven

Dressing:

  • 1 limoen, alleen het sap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • ½ theelepel suiker

Dip:

  • 200 gram kwark
  • 50 gram zure room
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels bieslook
  • ½ theelepel paprikapoeder

Voedingswaarden

3
> 60 minuten
kalfsbraadworsten
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal de kalfsbraadworsten een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de aardappels en prik rondom in de aardappels gaatjes. Leg de aardappels per stuk in ruim aluminiumfolie en bestrijk ze met de olie. Vouw de folie dicht en leg de pakketjes in het midden in de oven en pof de aardappels in ongeveer 60 minuten gaar. Was de salade en scheur het eventueel in kleine stukjes en doe het in een ruime schaal. Pel de ui en snijd de ui in fijne ringen en voeg toe aan de sla.

Voor de dressing: vermeng alle ingrediënten met elkaar, breng eventueel op smaak met peper en zout.

Voor de dip: vermeng alle ingrediënten met elkaar. Verhit een passende koekenpan met anti aanbaklaag op middelmatig vuur voor. Voeg de boter toe en bak de kalfsbraadworsten om en om bruin van buiten en gaar vanbinnen in circa 6-8 minuten. Ondertussen de sla en dressing voorzichtig mengen en garneren met de bloemen (of olijven).

Voor het serveren: haal de pofaardappels uit de oven, maak folie open en druk de aardappels voorzichtig open (pas op: heet!). Verdeel de aardappels, kalfsbraadworsten en over de borden, garneer een eetlepel dip erbij en serveer de salade apart.

Tip: de kalfsbraadworsten en pofaardappels kunnen ook op de BBQ bereidt worden.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.