Recepten zoeken

BBQ - Kalfsburger met cheddarkaas, sla, tomaat, augurk en ui

Ingrediënten:

  • 500 gr kalfssnippers (kalfsgehakt)
  • 4 ciabattabroodjes
  • sla naar keuze (ijsberg/kropsla of rucola)
  • 1 ui in ringen gesneden
  • augurk in plakjes
  • 4 plakken coeur de boeuf tomaat
  • rozemarijn naar smaak
  • mayonaise en ketchup apart
  • 4 plakken Cheddarkaas
  • peper/ zout naar smaak

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfssnippers (kalfsgehakt)
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Hak de kalfssnippers tot gehakt of draai door een gehaktmolen, breng op smaak met een beetje peper en zout en eventueel wat gesneden rozemarijn. Vorm 4 gelijke ballen en druk plat tot burger. Gril in de Kamado BBQ op 200°C ca 5 min per kant tot ze gaar zijn. Leg de laatste minuten een plak Cheddarkaas op de burgers zodat die licht smelten.

Gril de tomatenplakken, 3 min en de ui ringen, 5 min ook in de Kamado BBQ. Snij de broodjes open en gril ook kort of verwarm even in de oven.

Beleg de broodjes met de gewassen en gedroogde sla, tomaat, burger, ui ringen en augurk. Serveer met saus naar smaak.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.