Goulash met champignons

4
> 60 minuten
kalfshalsbroodje of kalfsbloemstuk
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met de ui, winterwortel, kruidnagel, gekneusde peperkorrels en het laurierblad. Voeg het in blokjes gesneden vlees toe en kook alles in ca. 1 uur zachtjes gaar. Neem het vlees uit de pan en zeef de bouillon.

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de plakjes champignons. Maak de roomsaus volgens de verpakking maar gebruik in plaats van water de gezeefde bouillon. Voeg room, de gebakken champignons, het gare vlees en gehakte peterselie toe. Breng het geheel met zout en peper op smaak en kook alles nog enkele minuten zachtjes door.

Lekker met witte rijst en mais met doperwten.

Ingrediënten

  • 500 gram kalfshalsbroodje of kalfsbloemstuk
  • 1 liter water
  • 1 kleine ui, in grove stukken gesneden
  • 1/2 winterwortel, in grove stukken gesneden
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • 6 witte peperkorrels, gekneusd
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 deciliter roomsaus of blanke saus (pakje)
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.