Lever met rode bieten, gegrilde appelschijfjes en koekkruiden

4
30 - 60 minuten
kalfslever
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Was de rode bieten en kook gaar in water met laurierblaadje of groentebouillon. Laat de knollen even afkoelen en schil als ze nog warm zijn. Snijd de knollen in gelijkmatige dobbelsteentjes. Karamelliseer de poedersuiker kort voor het opdienen. Blus af met azijn en rode wijn. Roer de boter en bietenblokjes erdoor. Breng op smaak met szechuanpeper.

Schil de appels, steek het klokhuis eruit en snijdin ongeveer een centimeter dikke schijfjes. Meng de overige ingrediënten en marineer de appelschijfjes hiermee. Grill drie minuten in de oven onder de grill, op een contactgrill of op de gas-BBQ. Tussendoor omkeren.

Snijd de lever in plakjes en bebloem licht aan beide kanten, klop de overtollige bloem eraf. Bak op middelhoog vuur in boter, ongeveer twee minuten per kant. Pas daarna op smaak brengen.

Serveer de lever met rode bieten en appelschijfjes op voorverwarmde borden.

Voor de kalfslever:

  • 600 gram, gevliesd en schoongemaakt kalfslever
  • 2 el bloem
  • 4 el geklaarde boter
  • versgemalen peper

Voor de rode bieten:

  • 1 laurierblaadje
  • 1 el poedersuiker
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el rode wijn
  • 1 el boter
  • szechuanpeper

Voor de appelschijfjes:

  • 2 zure appels bijv. Goudrenet
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 el plantaardige olie

Plus:

  • zout om op smaak te brengen

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.