Lever met spek en uien

3
0 - 30 minuten
kalfslever
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bestrooi de plakken lever met zout en peper. Druk de lever aan beide kanten in de bloem en klop het overtollige bloem eraf. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de lever om en om mooi bruin, krokant en nèt gaar van binnen.

Neem de lever uit de pan en houd ze warm. Bestrooi de uiringen met de resterende bloem en bak ze achtereenvolgens met de plakjes ontbijtspek in de overgebleven braadboter.

Lekker met stokbrood en een groene salade.

Ingrediënten

  • 4 plakken a 150 gr, gevliesd en schoongemaakt kalfslever
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 2 uien
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.