Recepten zoeken

BBQ - Kalfsribeye met gepofte aardappel en crème fraîche

Ingrediënten:

  • 4 steaks van 180 gr kalfsribeye
  • 4 grote pof aardappels
  • olijfolie
  • 25 gr gehakte rozemarijn
  • 200 gr crème fraîche
  • 25 gr bieslook in fijne ringetjes gesneden
  • sap van 2 citroenen
  • peper/zout naar smaak

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsribeye
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Leg de gewassen aardappel op dubbel aluminiumfolie en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, rozemarijn en peper en zout. Vouw dicht en pof in de Kamado BBQ van 180°C aan de zijkant, af en toe keren, voor ca 20 min.

Meng de crème fraîche met het citroensap, bieslook en breng op smaak met peper en zout. Gril de ribeye steaks om en om voor ca 4-5 minuten per kant.

Snij de aardappel kruislings in en druk aan de onderkant open, leg een grote lepel crème fraîche in het midden en serveer bij de steak.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.