Kalfsrollade met Altbier, broodknoedels en romige koolsalade

4
> 60 minuten
kalfslenderollade
*
582
undefined
13
undefined
7
undefined
46
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte (160°C convectieoven). Meng in een kom 4 sjalotten, knoflook, de specerijen en kruiden, mosterd en olijfolie tot een farce (glad kruidenmengsel). Snijd het vlees diep in de lengte door en bedek de binnenkant met de farce. Rol het op en bind het vast met een keukentouw.

Bak de kalfsrollade in een ovenvaste braadpan op middelmatig vuur rondom bruin. Voeg de overige sjalotten, wortelen en selderij toe. Voeg 1 fles Altbier* en kalfsbouillon toe. Plaats de braadpan in de voorverwarmde oven op het middelste rooster en braad de rollade tot een kerntemperatuur van 58°C. Bedruip de rollade regelmatig met het vocht en voeg eventueel het resterende bier toe.

Haal de kalfsrollade uit de oven, dek af en laat het rusten. Breng ondertussen het kookvocht aan de kook, breng het op smaak met peper en zout. Reduceer het kookvocht en serveer het bij de kalfsrollade, eventueel zeven voor serveren.

Snijd de boterhammen in dobbelstenen en doe ze een grote kom. Giet de melk over het brood en laat het 10 minuten weken en knijp ze dan uit.

Smelt de boter in een kleine pan op middelmatige temperatuur en laat de uien erin glazig worden. Voeg de peterselie, de eieren en zout & peper (naar smaak) toe aan het broodmengsel en kneed alles tot een gelijkmatig deeg. Vorm knoedels (balletjes) van het deeg. Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook en laat de knoedels zachtjes koken gedurende 10-15 minuten.

Snijd eerst de kool in grove stukken en daarna de bladeren in ruiten. Meng de overige ingrediënten in een grote kom en voeg ze toe aan de kool. Laat ongeveer 1 uur in de koelkast staan en laat het 10 minuten voor het opdienen op kamertemperatuur komen.

*Liever geen alcohol? Gebruik dan 0,33 l kalfsfond meer voor de kalfsbouillon.

Ingrediënten:

  • 1 stuk kalfslenderollade
  • 6 sjalotten, in kleine blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde marjolein
  • 4 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 grote wortelen, in kleine blokjes gesneden
  • 2 stengels selderij, fijn gesneden
  • 1½ fles Altbier
  • 250 ml kalfsbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Keukentouw
  • Temperatuurmeter

Voor de broodknoedel:

  • 8 dikke plakken oudbakken wit brood
  • 200 ml lauwe melk
  • 3 eetlepels boter
  • 2 kleine uien, fijngesneden
  • 2 el gekrulde peterselie, fijngehakt
  • 2 kleine eieren
  • Zout en peper naar smaak

Voor de romige koolsalade:

  • 1 kleine witte kool
  • 2 sjalotten, fijn gesneden/gesnipperd
  • 150 g roomyoghurt
  • 50 g mayonaise
  • ½ citroen, alleen het sap
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.