Kalfsspies met champignon en Chili-salsa

4
30 - 60 minuten
biefstukrepen
*
486
undefined
10
undefined
31
undefined
42
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd het kalfsvlees in stroken van ongeveer 3 cm breed en 6 cm lang. Meng 120 ml olijfolie, 2 tenen knoflook, de citroenschil en oregano en marineer het kalfsvlees er in gedurende ongeveer 20 minuten in de koelkast. Meng de champignons met de resterende olijfolie en knoflook en marineer in een tweede kom op dezelfde manier, bewaar het ook in de koelkast.

Meng voor de salsa de tomaten, lente-uien en pepers in een kom. Meng het limoensap met de honing, voeg het vervolgens toe aan de kom en breng op smaak met wat zout en peper.

Verwarm de barbecue/gril voor. Vouw de vleesreepjes één keer in het midden en wissel ze af met de champignons op spiesjes. Gril het op direct vuur aan alle kanten gedurende ongeveer 3 minuten. Laat het geheel ongeveer 3 minuten doorgaren op de rand van de gril en serveer met de salsa.

Tip: U kunt de spiesen ook bereiden in een grillpan. Bij de salsa kunt u ook 1 tomaat vervangen door het gehakte vruchtvlees van een mango. Ziet er geweldig uit en smaakt fruitig-zoet. Ook erg lekker: Snijd het vruchtvlees van de mangovruchten in blokjes en leg ze op de spiesen.

Voor de spiesen:

  • 800 g biefstukrepen
  • 150 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 2 theelepels citroenzesten
  • 1 bos oregano, gehakt
  • 200 g kleine champignons, schoongemaakt

Voor de salsa:

  • 600 g tomaten, fijngesneden
  • 4 lente-uien, in ringen
  • 3 rode pepers, in ringen
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel honing
  • Peper en zout naar smaak

Extra:

  • 8 spiesen

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.