Kalfsstaart en kalfstong

4
> 60 minuten
kalfsstaart, kalfsfond, kalfstong
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de kalfsstaarten los op het gewricht, spoel ze af, droog, braad ze aan en voeg de gesneden groenten en het zoethout toe. Blus af met de rode wijn en de kalfsfond en stoof gaar in 2,5 uur.

Haal de staarten uit het vocht, passeer de saus en reduceer de jus. Gaar de tong in een deel van deze fond en pel de tong. Snijd plakjes en bak ze kort aan. Halveer de asperges in de lengte en gril ze. Bak de oesterzwammen.

Meng alle ingrediënten voor de saus en reduceer tot de juiste dikte. Verwarm de staarten in de saus.

Ingrediënten:

  • sugarsnaps
  • groene en witte asperges
  • oesterzwammen
  • zoetzuur van rode en witte biet

Voor de kalfsstaart:

  • 1 stuk kalfsstaart
  • kalfsfond
  • stukjes zoethout
  • steranijs
  • ui
  • knolselderij
  • rozemarijn
  • knoflook
  • laurierblad
  • rode wijn

Voor de kalfstong:

  • 1 stuk kalfstong
  • 1 ui
  • 150 g wortel
  • 150 g prei
  • 5 takjes tijm
  • champignonextract

Voor de saus:

  • 2 dl kalfstongvocht
  • zoethoutpoeder
  • 2 dl rode wijn
  • zwarte peper

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.