Kalfsstaart tortilla

4
> 60 minuten
kalfsstaarten
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Pekel de staarten 3 tot 4 uur en gaar ze vacuüm met kalfsvet gedurende 16 uur 
in de oven van 80°C.

Pluk het vlees en bak het hard aan in wat kalfsvet.

Breng op smaak met hoisin sauce en serveer met de overige ingrediënten in een tortilla.

Hoison Sauce:

Zet de gember aan in wat zonnebloemolie, voeg de pepertjes, sjalot, knoflook en citroenpasta toe en stoof gaar. Voeg de miso, five spice en suiker toe en laat carameliseren. Voeg nu de rijstazijn, kippenbouillon en sojasaus toe en laat 10 minuten stoven. 
Mix de saus voor gebruik.

Ingrediënten:

  • kalfsstaarten
  • kalfsvet
  • tortilla
  • hoisin sauce
  • komkommer
  • 
lente-ui
  • soja
  • sesamzaad

Hoisin Sauce:

  • fijngesneden rode peper
  • 
2 gesnipperde sjalotten
  • 4 geperste teentjes knoflook
  • 1 el gehakte gember
  • 6 tl citroenpasta
  • 1 el bruine miso
  • 4 el rijstazijn
  • 
2 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl five spice
  • 
5 cl kippenbouillon
  • 5 cl sojasaus

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.