Recepten zoeken

Saltimbocca a la Romana

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzels
  • 8 grote blaadjes salie
  • 8 plakjes Parmaham of andere rauwe ham
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 courgette in reepjes gesneden
  • 400 gram spaghetti
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml creme fraiche
  • olijfolie
  • peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzels
**
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen. Leg de kalfsschnitzels naast elkaar neer. Leg op iedere kalfsschnitzel een blaadje salie en een plakje rauwe ham. Dek af met plasticfolie en sla plat met een stevige steelpan.

Verwarm een koekenpan voor en voeg olijfolie toe. Roerbak de ui, paprika en courgette. Blus af met witte wijn en voeg creme fraiche toe, breng op smaak met peper. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Meng de groenten met de spaghetti en houd het warm.

Verwarm een koekenpan met anti aanbaklaag voor, voeg olijfolie toe en bak de Saltimbocca, eerst met de ham/saliekant naar beneden voor ongeveer 1 minuut. Draai daarna de Saltimbocca om en bak de kalfsschnitzels bruin van buiten en rosé van binnen. Serveer 2 Saltimbocca op de pasta.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.