Recepten zoeken

Spiesjes van kalfssaucijsjes met chorizo, courgette en salie

Ingrediënten

  • 6 st kalfssaucijsjes
  • 300 gr chorizo heel
  • 2 st courgettes
  • 30 gr salieblaadjes vers
  • olijfolie
  • 6 st houten vleesprikkers (even laten weken in koud water)

Voedingswaarden

6
30 - 60 minuten
kalfssaucijsjes
*
undefined
edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C, plaats ook meteen een grote ovenschaal of braadslede in de oven. Was de courgettes, snij in de lengte door en snij vervolgens in stukken van ca 1,5 cm dikte. Snij de chorizo op eenzelfde manier in stukken. Verdeel tussen duim en wijsvinger ieder saucijsje in 3 kleine worstjes. Knijp voorzichtig maar maak je geen zorgen als er iets van de vulling uit de uiteinden loskomt. Snij de verkregen worstjes los.

Rijg op iedere houten vleesprikker een stuk courgette, blaadje salie, stukje kalfssaucijs, blaadje salie en chorizo. Op iedere prikker heb je dan 3 stukken courgette, 3 kleine kalfssaucijsjes, 3 stukken chorizo en 6 blaadjes salie. Haal de warme ovenschaal uit de oven, doe hier 4 eetl olijfolie in. Leg de spiesjes in de schaal en besprenkel met olijfolie. Zet de schaal weer in de oven, ca 20 min.

Serveer dit met gepofte aardappel en zure room en een frisse gemengde salade van kropsla.

Bron: edgar buhrs culinair

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.