Tartaar, rabarber, gerookte eidooier

4
0 - 30 minuten
kalfshaas
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd voor de tartaar het vlees in fijne blokjes. Schil de rabarber en snijd dunne linten op de mandoline. Reserveer een deel van de linten in ijskoud water. Breng de tartaar op smaak met wat citroensap, geraspte citroenschil en fleur de sel.

Scheid de eieren en rook de dooiers 10 minuten in het hooi. Pluk en was de postelein. Leg de dunne niet gekoelde linten rabarber naast elkaar op een stuk filmfolie en lepel er de tartaar in het midden op, verwijder de folie en snijd in plakjes van 2 cm breed. Dresseer de dooier in een diep bord en leg er plakjes van 2 cm breed. Bestrooi met enkele ijskoude linten rabarber en de postelein.

Ingrediënten

  • 300 gram, gevliesde kalfshaas
  • 1 citroen
  • 20 g Lai Chau peper
  • 4 eidooiers
  • 10 g hooi
  • 3 rabarberstengels
  • 100 g postelein
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • boekeitzaad

Voedingswaarden

receptenzoeker

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.